duminică, 3 august 2014

7 MODURI DE A IUBI

sacred couple





În iubire ne pierdem ușor… Și ne regăsim total.
Iubirea are însă multe fațete, ca nenumăratele tonuri ale aceleiași culori. Intensitate, tandrețe, dăruire, pasiune, senzualitate…toate în același corp! În momentele de extaz, ele se manifestă spontan, curgând prin noi în timp ce facem dragoste. Nu e ceva la care trebuie să ne gândim, ceva care să vrem să forțăm sau să impunem. Când te lași liber în timpul pasiunii, când îți simți total iubitul sau iubita, energia optimă curge prin tine către el/ea.
Totuși, în practica tantrică s-au identificat efectele benefice pe care anumite energii le au asupra celeilalte ființe, în funcție de nevoile ei. Este ceea ce în Tantra se numește polarizare: a ști să transmiți exact energia de care are nevoie celălalt, pentru ca el să se simtă împlinit/ă în amor cu tine. Dacă, spre exemplu, iubitei tale îi place pasionalitatea, iar tu esti, prin definiție, o ființă mai mult senzuală, lascivă, decât pasională, va trebui să înveți să îți canalizezi energiile spre ea cu nota de pasionalitate care ei îi este necesară. Cum?

Fiecărui centru energetic îi corespunde un anume tip de energie specifică, asociată cu anumite trăiri amoroase.
Muladhara Chakra, la baza coloanei vertebrale, este centrul specific trăirilor intense, aproape animalice, acea dragoste care “devorează”. Odată atenția ancorată acolo, corpurile se simt din plin, se strâng și se masează reciproc cu nesaț, apare o senzație de foame de celălalt, aproape că l-ai mânca de intensitatea senzației. Cuplurile care au energia centrata în această zonă chiar se mușcă sau imită involuntar sunetele animalelor în timpul amorului, semn că în acele momente sunt foarte conectați cu latura lor bazală, animalică și asta dă actului o notă de intenistate extremă.
Pentru a transmite în mod conștient această energie în timp ce faci dragoste îți concentrezi toată atenția în zona perineului, în Muladhara chakra – poți chiar vizualiza o puternică lumină roșie acolo – iar din acea zonă îți vezi energia urcând în penis/vagin, și apoi umplându-ți corpul. Această tehnică se folosește în timpul amorului pentru a obține senzații foarte intense la nivelul corpului fizic, dar și pentru a vindeca un anumit deficit energetic de vitalitate, pentru a te simți mai energic/ă și mai vital/ă atât în timpul cât și după ce faci dragoste.
Senzualitatea, amorul lasciv, în care fiecare senzație este savurată și amplificată în tot corpul apoi prin porii pielii, este atributul celui de-al doilea centru energetic, Swadishtana Chakra. Asemeni apei, amorul prin acest centru este onctuos, fiecare mișcare sau gest fiind savurate deplin, cu o lentoare felină.
Pentru a genera și resimți aceste senzații, iți centrezi atenția în zona aflată la 3 degete sub buric și poți chiar vizualiza o energie portocalie cum îți umple bazinul, falusul/vaginul, rinichii…Odată amplificată, aceasta transmite valuri de plăcere și senzualitate și în partener/ă. Trebuie să fii mereu conștient/ă în timpul amorului că partenerul/a ta resimte, la un anumit nivel, toate senzațiile tale și că sunteți profund conectați într-un mod în care eceste senzații pot fi transmise de la unul la celălalt.
Pasiunea, focul amorului se află în al treilea centru energetic, în zona ombilicului. Manipura Chakra,centrul focului, este cea care „încinge” atmosfera în dormitorul tău. Dacă natura ta nu este preponderent pasională, dar iubitul/a ta/tău iubește intensitatea senzațiilor, atunci te poți concentra, în timp ce faci dragoste, pe acest centru energetic pentru a amplifica latura ta focoasă. Vizualizează o lumină galbena, solară, în centrul plexului solar, în timpul amorului și imaginează-ți cum aceasta iți umple bazinul/falusul. Vei fi surprins de reacția iubitei! (în special bărbații beneficiază mult de pe urma acestei tehnici…).
Plăcerea tactilă, extazul mângâierilor și al tandreții, se resimt la nivelul centrului energetic Anahata Chakra. Dacă adori să îți mângâi sau masezi iubitul/a, dacă el răspunde cu plăceeeere la atingerile tale tandre, atunci nivelul de iubire din acest centru energetic este intens.Dacă, însă, unul dintre voi are nevoie de mai multă afecțiune, atunci e bine să te concentrezi în timp ce îl/o îmbrățișezi, pe acest centru energetic.Vizualizează lumină roz-aurie/verde, izvorând din această zonă si umplându-ți corpul, apoi bazinul și organele sexuale și să iți menții intenția de a transmite această iubire către el/ea. Concentrează-te asupra senzațiilor tactile și lasă-te purtat/ă de ele, impregnând plăcerea ta în mângâierile pe care le dăruiești iubitei/iubitului. Acest exercițiu va aduce mai multă tanderțe și deschidere în relația voastră.
Comunicarea armonioasă în amor și nu numai se transmit de la nivelul centrului al șaselea – Vishuddha Chakra. Senzațiile resimțite prin acest centru sunt mai diafane, mai eterate, iar acest efect se obține prin concentrarea la nivelul gâtului și vizualizarea unei lumini albastre cum învăluie această zona și apoi întreg corpul, trimițându-se apoi prin organele sexuale către partener/ă.
Al șaselea centru energetic, Ajna Chakra, situat între spâncene, conduce spre o intuiție și o disciplină mentală intense. În amor, concentrarea pe acest cetru recirculă și rafinează energiile în exces de pe centrii de bază si sexual, diminuând excesele în amor și echilibrând întregul sistem. Concentrarea pe acest centru ajută la amânarea ejaculării la bărbați/descărcării energetice la femei și la recircularea energiei erotice pentru cei care doresc să practice sexualitatea fără descărcare energetică sau ejaculare – numită și continență sexuală.
Concentrarea pe cel de-al șaptelea centru energetic, Sahashrara Chakra, aflat în creștetul capului, reamintește, în timpul amorului, de esența ta divină și de conexiunea cu Divinitatea. Vizualizând o lumină albă puternică în această zonă, apoi în întreg corpul, te umpli de prezența ta divină iar senzațiile amoroase sunt atunci de o intensitate care nu poate fi cuprinsă în cuvinte. Trebuie știut și simțit că Energia Divină este, în esență, iubire pură, iar când aceasta ne umple, ceea ce dăruiești partenerul/ei este iubirea divină din tine.
În acest mod, amplificând energia fiecărui centru conform descrierii, putem completa un anumit deficit energetic în noi sau dărui partenerei/ului tipul de plăcere care îi este atunci necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu